Hogyan kell business-várót építeni? Tekintsd meg Isztambulban!

Szűk két hete, egész pontosan július huszadikán adták át a Turkish Airlines “leánykori” nevén Turk Hava Yollari új váróját az isztambuli Ataturk reptér nemzetközi termináljában. Erre a fejlesztésre szüksége is volt az igen dinamikusan fejlődő légitársaságnak, amelyik folyamatosan nyitja a járatait, s növeli prémium utasainak számát. (Legújabb célállomásuk például, a hetedik olasz, Torinó, de Sanghaj, Ho Chi Min város, Jemen és számos egyéb is az idei menüben szerepel, összesen 179 városba repülnek Isztambulból. Bangkokba például heti 13 járatuk van, mert a Vietnámi gépek dobnak ott egy stop-ot.) Visszatérve a váróra, 3000 négyzetméteren igazi keleti kényelmet biztosít, s egyszerre 2000 utasnak nyújt kellemes kikapcsolódási lehetőséget két város között.

Hogy kik vehetik igénybe? A Turkish törzsutasporgramjának tagjai ezüst szinttől fölfelé, természetesen a business utasok, valamint, mivel a légitársaság immár a Star Alliance tagja, a taglégitársaságok arany és platina törzsutasai. Miles and More Senator tagok, figyelem!

A képek magukért beszélnek, így inkább a szolgáltatásokat méltatnám, annál is inkább, mert mi, magyarok vagy Isztambulba repülünk velük, vagy jó áraik miatt a távol-keletre, vagy délekelet-Ázsiába. Igenám, de a csatlakozási idő időnként elég masszív Isztambulban, tehát tényleg jól jöhet a Lounge belépés, különösen ha a Priority Pass is leszerződik erre az objektumra, esetleg biztosítják a fizetős belépést. Ami aligha valószínű, hiszen lesz forgalom így is.

Tehát: hideg- és meleg ételek (Isztambul különben is egy kulinária-city) privát szobák, zuhányzók, gyermekeknek játszószobák, tévé és zenerendszerek, s természetesen business center és internet hozzáférés. Minden várónak megvan a saját jellegzetessége: ahogy Szingapúrban a medencék, itt a billiárdszoba lehet az, amely gondoskodik a jó szórakozásról.

Nem, ez nem egy szállodai szoba, itt pihenhet a business utas