Ingyenes FIRST Upgrade a British Airways-nél

Sokan vannak, akik szívesen kipróbálnák, milyen az első osztály, amely kétszer, háromszor többe kerül, mint a business. Ezt ugyanis nagyon kevesek fizetik ki. Nagy-Britanniában a leggazdagabbak, a királyi család, a világon néhány sejk, orosz milliárdos vagy épp nagytőkés vesz helyet a First Class-ra, s vannak azok, akiknek a munkahelye fizeti ki a több millió forintos jegyárat, ha hosszabb útra mennek. Persze, ők is kevesen vannak, leginkább a pénzügyi és ipari szektor felsővezetőiből kerülnek ki a First utasok. De közülüük is vannak sokan, akik a válság miatt spórolni kezdtek – igen, még a cégük pénzén is – és inkább “csak” business jegyet vásárolnak. Nos, nekik, s a többi utasnak szól a British Airways promóciója.

A lényeg: Május 7.i-ig vásárolj C, D, vagy R foglalási osztályú business jegyet egy olyan járatra, amelyen van First osztály is, s ha van szabad hely, az egyik úton ingyen utazhatsz a magasabb kabinban, feltéve, hogy augusztus 31-ig be is fejezed az utat.

A BA First egyébként igen elegáns: dedikált check-in tartozik hozzá, méghozzá úgy, hogy a pult egy kis szobában helyezkedik el, tehát maximális diszkréciót biztosít. A reptéren mindenhol különleges gyorsítósávokat vehet igénybe a First utas, ha kéri, fuvarozzák is a terminálon belül. Ráadásul, a legjobb várókat lehet igénybe venni First utasként, nemcsak a First Gallerie-ket, hanem a Concorde Room használata is jár, amelyben masszázs, SPA-kezelések, sőt, zárt pihenőszoba is ingyenesen áll az utasok rendelkezésére, ráadásul van pezsgő-és borbár is, a világ legjobb italainak kínálatából. Ilyen.

A fedélzeten teljesen vízszintessé alakítható ágy, saját pizsama és szépészeti csomag várja az utast.
(OFF: Ilyen pizsamám nekem is van, egyszer el is vittem egy turistaosztályú utazásra. Kék, a mellkasnál diszkrét BA logó és egy First felirat. Az utasok észre sem vették, de a most meg nem nevezett másik légitársaság utaskísérő személyzete viszont igen. Onnantól rögtön a barátaim lettek, beszélgettünk a repülésről, a munkájukról, stb. First utasként ugyanis a “légielit” tagja is leszel, belső körösnek fogadnak, jelentsen ez bármit. Többnyire csak közvetlenebb modort és pár insider poént, persze….)

A British Airways járatain a First osztályon a legkiválóbb teákat és pezsgőket szolgálják fel utazás közben, háromfélée reggeli-menü közül lehet választani a főétkezést pedig rendre valamilyen híres chef kreálja, van van belőlük Londonban bőven, tehát a drága jegyért sosem adják ugyanazt.