Wizz Bukarest: Ennyi volt

Napok óta kerestem a Wizz Air foglalási rendszerében a bukaresti járatot, de hiába: a Wizz honlapján található menetrend szerint augusztus hatodikán repül utoljára Bukarestbe a légitársaság Airbusa. A Nol.hu színeiben megkerestem a Wizz Air-t, amely kérdésemre elismerte: bezárják a román fővárosba közlekedő járatot, amelyet egyébként a Malév leállását követően jelentettek be. Ez tehát az első olyan útvonal, ahová a Malév csődjét követően benyomult a konkurencia, s immár meg is szűnik.

– Folyamatosan figyeljük a járataink népszerűségét, s ha valamelyik desztináció elmarad a várttól, akkor helyette izgalmasabb úticélokat kínálunk az utasoknak. Hamarosan új budapesti járatokat jelentünk be – válaszolta a miértet firtató kérdésünkre a légitársaság.

A járatok népszerűségével összefügghet, hogy a légitársaság csak hetente négyszer: hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap repült Bukarestbe. Mivel azonban a két város közötti utasok túlnyomó többségét nem a turisták adják, az a társaság tud helytállni a versenyben, amely a jó árak mellett nagy frekvenciával is képes repülni.

A Budapest – Bukarest útvonalon tehát egyesül marad a román nemzeti légitársaság, a Tarom.